Οδηγίες για την ασφαλή επανέναρξη προπονήσεων στο στάδιο Ιλίου!!

Ξεκινάμε σιγά σιγά την επιστροφή στις προπονήσεις,οι οποίες θα συνεχιστούν σίγουρα μέχρι 30/6 και επανεκτίμηση για περισσότερο, με ασφαλή βήματα και σε συνεργασία με τον Δήμο Ιλίου.Οι οδηγίες που μας έχουν δοθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου μας είναι οι εξής:

-Με πρωταρχικό μέλημα την ασφαλή άθληση, ο Δήμος Ιλίου προχωρά σταδιακά στην ελεγχόμενη, με κάρτα εισόδου αθλητή, επανεκκίνηση της λειτουργίας των αθλητικών του εγκαταστάσεων, για χρήση από αθλητές, μέλη αθλητικών Συλλόγων και υποψηφίους ΣΕΦΑΑ και Στρατιωτικών Σχολών.
Οι αθλητές οι προπονητές και οι υποψήφιοι ΣΕΦΑΑ και Στρατιωτικών Σχολών, που επιθυμούν να εισέλθουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Ιλίου πραγματοποιούν εγγραφή στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Αθλητισμού του Δήμου που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.sportscultureilion.gr/.
Αφού συμπληρώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία οι ενήλικοι για τους ίδιους (για τα παιδιά επιλέγουν προσθήκη μέλους από το αριστερό μενού και θα συμπληρώσουν τα στοιχεία του ανήλικου τέκνου τους) θα επιλέξουν από το αριστερό μενού το πεδίο ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ -> ΟΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ (το όνομά που επιθυμούν) ΥΠΗΡΕΣΙΑ -> ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ -> ΠΑΡΟΧΗ Είσοδος στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις -> Δραστηριότητα ( Αντισφαίριση ή Ποδόσφαιρο ή Μπάσκετ ή Βόλεϊ ή Στίβο .
Θα επιλέξουν τον Σύλλογο τους και αφού επιλέξουν το τμήμα θα υποβάλλουν την αίτηση επισυνάπτοντας συνημμένα τα απαραίτητα δικαιολογητικά:
• Αστυνομική Ταυτότητα.
• Λογαριασμό ΔΕΚΟ .
• Ιατρική Βεβαίωση για τον Κορονοϊό (έντυπο ΓΓΑ).
• Δελτίο Αθλητή ή Ταυτότητα Προπονητή (ανάλογα αν είναι αθλητής ή προπονητής) ή αντίγραφο της Αίτησης/ Δήλωσης Συμμετοχής του/της υποψηφίου/ας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις Λυκείων 2020 για εισαγωγή στις ανωτέρω Σχολές και από την οποία αποδεικνύεται η εξέτασή του/της στα ανωτέρω αγωνίσματα. (Αφορά υποψηφίους ΣΕΦΑΑ Στρατιωτικών Σχολών). Για τα μέλη των Διοικήσεων των Συλλογών (Πρόεδρος Αντιπρόεδρος, Γραμματέας, Ταμίας, Γεν. Αρχηγός, Έφορος). Βεβαίωση του Συλλόγου για την θέση που κατέχει.

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
1. Ο ιατρός κάθε συλλόγου πριν την έναρξη των προπονήσεων θα πρέπει να εξετάσει κλινικά όλους τους αθλητές και να πάρει λεπτομερές ιστορικό (συνημμένο 1), με έμφαση στα κλινικά σημεία και συμπτώματα που σχετίζονται με πρόσφατη λοίμωξη από COVID-19 (τόσο για τον ίδιο όσο και για το οικογενειακό και κοινωνικό του περιβάλλον). Σε περίπτωση βεβαιωμένης πρόσφατης λοίμωξης, ο αθλητής θα παραπέμπεται για εκτεταμένο παθολογικό και εργαστηριακό έλεγχο. Τα ιατρικά αρχεία των αθλητών θα φυλάσσονται από τον ιατρό του συλλόγου, με τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Με αντίστοιχο τρόπο, ιατρικό ιστορικό σχετιζόμενο με τον COVID-19 θα συμπληρώνει και το τεχνικό προσωπικό που θα εισέρχεται στην εγκατάσταση (συνημμένο 2).
2. Οι αθλητές δεν θα προσέρχονται σε προπόνηση αν δεν έχουν ενημερώσει προηγουμένως τον προπονητή, με ηλεκτρονικό μήνυμα ή κατάλληλη εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, ότι είναι απύρετοι και χωρίς κανένα σύμπτωμα κόπωσης, δύσπνοιας ή βήχα, μυαλγίας, διάρροιας, πονόλαιμου ή ανοσμίας (απώλειας όσφρησης). Σε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα ο αθλητής παραμένει στο σπίτι και ενημερώνει τον ιατρό του σωματείου, ο οποίος θα ενημερώσει και τον ΕΟΔΥ για οδηγίες ενεργειών. Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε μέλος του προπονητικού/ τεχνικού επιτελείου.
3. Συνίσταται οι αθλητές να μετακινούνται από και προς την προπόνηση μεμονωμένα, με ιδιωτικά μέσα. Αν χρησιμοποιούν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πρέπει να ακολουθούν τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
4. Η προσέλευση/αποχώρηση προς/από τις αθλητικές εγκαταστάσεις θα γίνεται από μία μόνο είσοδο/έξοδο, η οποία θα ελέγχεται από το προσωπικό φύλαξης εγκαταστάσεων.
5. Ο φύλακας θα επιτρέπει την είσοδο μόνο στους αθλητές, προπονητές, ιατρούς και τεχνικό προσωπικό που έχει προβλεφθεί. Κανένας επισκέπτης δεν θα εισέρχεται χωρίς προηγούμενη άδεια από το Αυτοτελές Τμήμα Αθλητισμού (δεν επιτρέπονται θεατές).
6. Κατά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση θα επιδεικνύουν την κάρτα η οποία θα έχει δοθεί από το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου και θα καταγράφεται σε ειδικό κατάλογο εισερχομένων – εξερχομένων (συνημμένο 3) το ονοματεπώνυμο, τα στοιχεία επικοινωνίας, η ώρα εισόδου και εξόδου, η ύπαρξη τυχόν συμπτωμάτων και θα υπογράφεται από όλους τους εισερχόμενους στην αθλητική εγκατάσταση. Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε όσους δηλώνουν κάποιο από τα συμπτώματα που αναφέρεται στην παράγραφο 3, αλλά και στο έντυπο εισερχομένων – εξερχομένων. Ο κατάλογος θα αρχειοθετείται, καθημερινά, με μέριμνα του υπευθύνου της εγκατάστασης, προκειμένου να διευκολυνθεί πιθανή αναγκαία ιχνηλάτηση. Συνίσταται, όπου είναι εφικτό, να πραγματοποιείται θερμομέτρηση σε όσους εισέρχονται στην εγκατάσταση, με απαγόρευση της εισόδου σε όσους έχουν σε τρεις μετρήσεις θερμοκρασία μεγαλύτερη από 37οC. Σε ύποπτο κρούσμα COVID-19, του συστήνεται η επιστροφή στο σπίτι του και η επικοινωνία με τον ιατρό του.
7. Οι αθλητές θα κατευθύνονται σε ανοικτό χώρο, όπου μπορούν να αποθέτουν τα προσωπικά τους είδη σε καρέκλες που θα απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον δύο (2) μέτρα. Οι καρέκλες θα πρέπει να έχουν απολυμανθεί από το προσωπικό της.

Οι φόρμες και το δελτίο μπορούν να ζητηθούν από τον κ Νίκο Φούσκα και στο τηλέφωνο 6977007836.